Keurmerk congreslocatie

het is belangrijk dat congreslocaties van een keurmerk zijn voorzien voor ze op onze website worden geplaats. Het is voor ons belangrijk dat onze bezoekers het beste van het beste te zien krijgen van congreslocaties die voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocaties die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De hotel- en congressector wil investeren in duurzame maatregelen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt  van bestaande gemeentelijke subsidies voor het uitvoeren van een energiebesparing- en duurzaamheids scan.

Een congreslocatie dat in  het  bezit  is  van  de  Green  Key  heeft meer gedaan  dan  wet-en  regelgeving  vereist. De  locatie heeft  diverse milieu-investeringen gedaan om afval, water-en energieverbruik te verminderen. Ook communicatie neemt bij het voeren  van  de  Green  Key  een  belangrijke  rol  in. Met  name  de medewerkers maar  ook gasten worden actief betrokken bij de maatregelen die milieubelasting verminderen. \

de Gouden Green Key, is de hoogste onderscheiding van het internationale MVO-keurmerk voor congreslocaties die bezig zijn met duurzaamheid, MVO en aandacht hebben voor het milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Een hele mond vol.

Een duurzame congreslocatie

Omdat duurzaam werken op een congreslocatie nog steeds niet zo gewoon is. Omdat het ook niet altijd het makkelijkste is. En omdat er vaak nog bewust over nagedacht moet worden. Het is dus niet iets wat je zomaar even bereikt. Het is het gevolg van steeds weer heel bewust kiezen, hard werken en oprechte inzet.